August 4, 2020

RAMS Motorsport | AUTO | MOTO | PARTS

Povestiri din Criptă/Service

BMW 650 2007

Om la apă

Eu ii numesc pescari și le urez „Fir Întins”. Adesea sunt persoane neprihănite, lipsite de orice vină, naive care s-au apucat de motociclism. Nu e de ei. Ii vezi de la o poșta. Refuz sa-i salut cu „Asfalt uscat” deoarece nu numai ca își pun viața in pericol, dar o pun si pe a altora.

Nu este cazul domnului de față. El doar a avut ghinion. Rezultatul a fost același. Groaznic. Nici unul dintre noi nu își dorește sa pătească așa ceva, dar i se poate întâmpla oricui. Bavarezul a vrut să folosească motoreta din dotare pe post de submarin. I-a ieșit de minune. A prins vreo doi mormoloci in far.

Întrebarea e ce facem? Cum rezolvam problema? Submarinul, pardon motocicleta tocmai a fost folosită pe post de minciog, pardon, ne-a căzut in apă.  Care sunt pașii pe care trebuie sa-i urmam ca sa ne mai putem bucura de motocicletă pe sosea.

Nefiind un utilaj submersibil in proporție de 100%, teoretic a făcut „bleup-bleup” și a tras ceva apa. Nasol nu? Începem si scoatem uleiul, care iese intr-o forma suculenta si cremoasa, des întâlnita pe shaorma de la Dristor. Pe urmă golim rezervorul de benzină și apă. Curățam bine carcasa filtrului de aer si schimbam filtrul de aer. Scoatem bujia, ferim ochii si capul si dam la automat. Săracă fiară își vomita fierea.  Urat sentiment, parca iți ții cel mai bun prieten de cap in timp ce-si vomita matele după o noapte in Kultur.

In rezervorul bine curătăt de deșeuri chimice (doar nu credeți ca era doar apa potabila in râul ala, nu?) punem benzina curată. Curătăm filtrul de ulei de sos picant de la Dristor. Punem prima transa de ulei in motor. Aici părerile sunt împărțite, unii mai pun si putina motorina in ulei. Trebuie avut grija la cuzineți. Mai bine spălam de mai multe ori cu un ulei mai ieftin. Punem bujia la loc. Dăm la automat. Lăsam sa se coacă la foc mic. Desfacem bușonul, mnom mnom, încă are sos de la Dristor. Curățam filtrul de ulei. Repetam operațiunea de câteva ori pană submarinul este pregătit pentru filtrul nou si uleiul cel bun. Filtru de aer nou, filtru ulei nou, ulei nou, benzina doar Carerra 100, ce sa mai,  „Ready 2 Race”.

Pentru voi … cat valorează viața voastră? Credeți ca merita sa cereți ajutor profesionist atunci când întâmpinați o problema la motorul vostru?

Daca nu aveți sculele necesare, un loc unde sa faceți lucrarea sau pur și simplu cunoștințele necesare, apelați la Alex. 0733337267 alex@rams21.ro Va pot ajuta măcar cu un sfat.

In era în care minutele sunt nelimitate, fă-ți timp și da măcar un telefon și asculta părerea unui specialist în legătura cu orice problema legată de motocicleta ta.

Alexandru Popescu

RAMS Motorsport

Uncategorized

Program

Monday 9:00 am - 6:00 pm
Tuesday 9:00 am - 6:00 pm
Wednesday 9:00 am - 6:00 pm
Thursday 9:00 am - 6:00 pm
Friday 9:00 am - 6:00 pm
Facebook Iconfacebook like buttonService suspensii RAMS MotorsportService suspensii RAMS MotorsportService suspensii RAMS MotorsportService suspensii RAMS Motorsport